Tăriceanu, despre plângerea depusă de Ludovic Orban


Tăriceanu, despre plângerea depusă de Ludovic Orban pe numele premierului și a șefului PSD: ”Mintea îi derapează sau e o acțiune care face parte dintr-un plan bine alcătuit”, a declarat președintele ALDE, joi seară, la Antena 3. El a precizat că este o încercare de preluare a puterii și a adăugat că, la vârsta lui, nu mai crede în coincidențe în politică iar zilele următoare se va vedea care era rostul acestui demers.

”Evident că este un demers deliberat din partea liderului PNL. Nu mă pot abține să nu pun întrebarea care este resortul acestui demers. Este rezultatul limitelor de gândire pe care le are, este o componență care denotă nebunie, mintea îi derapează grav sau este o acțiune care face parte dintr-un plan bine alcătuit” a comentat președintele Senatului.

El a precizat că în 2015, în iunie, premierul Victor Ponta a fost pus sub acuzare și atunci i s-a cerut demisia.

”Eu sunt la vârsta la care nu mai cred în coincidențe în politică. (..) Cunosc  prevederile Constituție, vă pot spune cu certitudine, la articolul 109 din Constituie, scrie clar că premierul și membrii Guvernului nu pot fi anchetați pentru deciziile politice, pentru că Guvernul răspunde doar în fața Parlamentului”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a arătat că el personal a văzut Memorandumul în legătură cu mutarea Ambasadei din Israel.

”L-am vazut, pot să spun numai în principiu, pornește de la necesitatea unei evaluări, a portunității. Nu este vorba de un memorandum care să fie la baza unei decizii deja luate”, a mai spus el.

”Președintele nu poate revoca premierul”, a mai spus președintele Senatului, arătând că se dorește dărâmarea Guvernului prin alte mijloace.

Citește și: EXCLUSIV / Cine sunt sportivele din cauza cărora s-a închis Laboratorul antidoping de la București

Post-ul Tăriceanu, despre plângerea depusă de Ludovic Orban pe numele premierului și a șefului PSD: ”Mintea îi derapează sau e o acțiune care face parte dintr-un plan bine alcătuit” apare prima dată în Libertatea.ro.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *