Un agent ”recidivist”, trimis deja în judecată, lucra în slujba samsarilor de mașini


Povestea polițiștilor care înmatriculau mașinile samsarilor pentru niște comisioane al căror cuantum fac acum obiectul anchetei declanșate de ofițerii DGA a început pe la sfârșitul anului trecut. Încă de atunci, mai mulți agenți au intrat într-o afacere cu samsari care aduceau de prin Europa mașini la mâna a doua. Pentru ca oamenii să nu piardă timpul pe la cozi, ca orice muritor de rând care vrea să-și înmatriculeze autoturismul, agenții se ofereau să-i scape de birocrație și le băgau dosarul în față, fără programarea obligatorie, la procesarea datelor. Atunci, unul dintre polițiștii de la ”Permise” Mureș a fost trimis în judecată și pus la dispoziția Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Fapt însă care nu avea să-l sperie câtuși de puțin.Ba dimpotrivă!

Polițistul ”recidivist” nu s-a speriat  nici după ce a fost trimis în judecată

Cu ajutorul unor ofițeri sub acoperire, s-a ajuns și la acest al doilea grup de polițiști care lucra în slujba samsarilor de mașini second-hand. Nu mică le-a fost mirarea să constate, în timpul investigațiilor, că printre agenții atrași de câștiguri ilicite se află și polițistul trimis deja în judecată anterior, în prima fază a cercetărilor. Un angajat al MAI într-adevăr ambițios pe care nimic nu pare să-l sperie și să-l convingă să renunțe la practicile sale.

În afacerea cu înmatriculări peste rând erau patru agenți și trei samsari de mașini la mâna a doua  

”Este vorba de patru agenți de poliție, dintre care unul a fost cercetat anterior într-un dosar identic, pus la dispoziția Ministerului Afacerilor Interne și chiar trimis în judecată pentru fapte similare. Acest lucru nu l-a oprit să continue practicile ilegale. Polițiștii lucrau  fie împreună, fie independent, cu trei bărbați care se ocupau cu achiziționarea de mașini second-hand din țări ale Europei pe care le înmatriculau fără programare cu ajutorul agenților. În acest moment nu putem vorbi de sumele pe care agenții le încasau pentru că cercetările sunt în derulare”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Serviciul de informații al ”Internelor” nu l-a ”simțit” pe agentul ”recidivist”

Faptul că un agent de poliție trimis în judecată pentru fapte de corupție și pus la dispoziția Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a continuat nestingherit să comită ilegalități exact în același fel ar putea declanșa și o anchetă internă la serviciul de informații Mureș care ar fi trebuit să cam știe despre  preocupările personajului în uniformă.

Percheziții la sediul ”Permise” Mureș și acasă la polițiștii care lucrau cu samsarii

În cursul zilei de astăzi, ofițerii DGA și de la Crimă Organizată, dar și polițiștii mureșeni au descins la 60 de adrese din județul Mureș. Printre locurile vizate a fost, firesc, sediul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Mureș, cinci sedii ale unor societăți comerciale, dar și locuințele polițiștilor aflați în slujba samsarilor de mașini second-hand pe care înmatriculau peste rând, fără programare.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *